Ciągle świeci się lampka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 32qba32
    Classic
    • 2010
    • 25

Ciągle świeci się lampka

Langusta, śliczny kolorek
    szerokości
  • laurin
    Rider
    • 2009
    • 727

Ciągle świeci się lampka

Witam,

Pojawił się problem :evil:

Nie wiem czy to ma związek - myłem samochód na zew i wew czyściłem, odkurzałem.
    Jak już poczyściłem to wziąłem się za wymianę żarówek postojowych na ledowe (polecane na naszym forum) - mam xenony jak by co - operacja się powiodła.

Jak już poskładam te światełka to zauważyłem problem - ciągle świeciło się na szafie że mam drzwi otwarte oraz ciągle pali się lampka górna.

Zacząłem drążyć temat bo myślałem, że to któryś mikrostyk - ostatnio walczyłem z tylnym lewym, ale zrobiłem. Odłączyłem wtyczkę od mikrostyku w bagażniku - to samo, w komorze silnika - to samo. W tylnych drzwiach odłączyłem wiązkę przy słupku (najpierw w lewych potem prawych) - to samo. Rozebralem przednie drzwi lewe i odłączyłem wiązkę od zamka - dalej świeci i ikonka i światełko górne ( w prawych zrobiłem identycznie i dale świeci).
    Po pewnym czasie syglanizacja na szafie gaśnie (ale światełko górne świeci) i jak otworze którekolwiek drzwi to nie zapala się, że drzwi otwarte. Co najdziwniejsze jak otworze bagażnik albo pokrywe silnika to ikonka na szafie się zapala, a jak otworze drzwi to nie zapala sie.
    Jechałem do domu i wyświetla mi się komunikat DRZWI OTWARTE. Ręcznie muszę gasić lampkę. Mam nadzieje, że aku mi nie padnie przez noc :roll:

W czym jest problem?? Zgłupiałem na maxa.

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

może gdzieś się woda dostała i ześwirowało, ja jak umyłem kiedyś O1 to nie mogłem zamknąć samochodu, bo syrena się załączała po jakiś 20-30 sek ale pojeździłem trochę wszystko odparowało, wyschło i wycie zniknęło.
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• laurin
        Rider
        • 2009
        • 727

No mam taką nadzieję, ale znając moje szczęście to będę się z tym bujał

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

spokojnie ja tez nie mam szczęścia do samochodów
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• laurin
            Rider
            • 2009
            • 727

Może moduł komfortu zalało? - gdzie on jest, to sprawdzę jutro...

Czy vag powinien wykryć jakieś błędy??
            Jeśli tak to w czym sprawdzić?

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2009
              • 10917
              • Fiat

laurin, mozesz spróbować vagiem...zrób ogólny scan wszystkich adresow to wyjdzie

Komentarz

• laurin
                Rider
                • 2009
                • 727

Hej,

Ma ktoś jeszcze jakieś porady?

Dzisiaj jadąc do pracy myślałem ze zwariuje - ciągle drze się, żę mam drzwi otwarte.... :evil:

[ Dodano: Pon 26 Kwi, 10 22:24 ]
                Sprawa rozwiązana - padł totalnie czujnik otwarcia w tylnych drzwiach i powodował takie zawirowania (ciągle był zwarty).

Gdzie mogę dokupić taki pstryczek (krańcówkę)??

Komentarz

• smer
                  RS
                  • 2008
                  • 2021
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

laurin, może to Ci pomoże:
                  link
                  Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• laurin
                    Rider
                    • 2009
                    • 727

dzięki - to mam opracowane perfekt - już tyle razy wyjmowałem zamek że misie po nocach śni...

Mikroprzełączniki dotarły. Dzisiaj zamontowałem i działa.

Jest tylko trochę kombinacji, żeby go dopasować ale dałem rade :szeroki_usmiech

Komentarz

• smer
                      RS
                      • 2008
                      • 2021
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Z to mi od pół roku nie świeci dolna lampka w lewych drzwiach. Niby nic wielkiego, a wkurza. Z tym, że mikroprzełącznik działa, bo po otwarciu drzwi światło w kabinie się zapala. Koledzy sugerują mi, że kabelek się przełamał w tej gumie pomiędzy drzwiami.

Aha, i od tygodnia mam taki objaw, że po wyjęciu kluczyka ze stacyjki nie zawsze da się opuszczać szyby; oby nie okazało się, że te sprawy są powiązane, bo rdza w złączkach mnie przeraża; lutowanie pinów, to zdecydowanie nie moja bajka...
                      Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

Pracuję...